Internetconsultatie Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars

De bestaande Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) wordt gewijzigd. Belangstellenden kunnen op de voorgenomen wijzigingen reageren via een internetconsultatie. Dit kan tot 10 september 2024.

Straatbeeld

Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE)

Via de SVVE kunnen voornamelijk Verenigingen van Eigenaars, VvE’s, subsidie krijgen voor het verduurzamen van hun gebouwen. Maar ook wooncoöperaties en woonverenigingen kunnen de SVVE aanvragen. De SVVE betreft onder meer energiebesparende maatregelen, een warmtepomp, zonneboiler of een centrale aansluiting op een warmtenet. Tot en met 2027 is hiervoor nog ongeveer € 27 miljoen beschikbaar.

Voorgenomen wijzigingen

De voorgenomen wijzigingen betreffen onder meer het verhogen van de subsidie voor advies, het subsidiëren van bouwbegeleiding bij investeringen van minimaal € 1 miljoen, een aanpassing van de subsidiebedragen voor lucht-waterwarmtepompen, een verhoging van de subsidie op isolatie en een versoepeling van de voorwaarden voor subsidie op glas-, kozijnpaneel- en/of deurisolatie.

Aanvragen SVVE

De SVVE kan digitaal worden aangevraagd bij RVO.nl. U vindt op hier ook meer informatie en hier kan ook eerst een oriënterend gesprek worden aangevraagd. 

Hoe reageren?

U kunt hier via de internetconsultatie op de voorgenomen maatregelen digitaal reageren.