Thuis in uw branche

Verstegen, Schuiteman en Meerwijk samen verder in nieuwe coöperatie Unia

  • Publicatiedatum: 30-5-2024
Logo Unia

Schuiteman Accountants & Adviseurs, Verstegen accountants en adviseurs en Meerwijk Allister Groep zijn op 22 mei 2024 een strategische samenwerking aangegaan binnen het nieuwe platform Unia. De drie accountantskantoren zien de mogelijkheden voor gezamenlijke groei in de veranderende accountancymarkt.

Het doel van deze samenwerking is verdere versteviging van hun positie en het vergroten van slagkracht. Op deze manier kan er vanuit een brede basis geïnvesteerd worden in personeel, kwaliteit, innovatie, ICT en digitalisering, en uitbreiding van diensten. De kracht van de samenwerking ligt in de beoogde schaalvoordelen, gecombineerd met het behoud van de eigen identiteit. Dat is mogelijk omdat de drie partijen elkaar aanvullen in spreiding van kantoren, dienstenaanbod, marktfocus en cultuur.

Eigen identiteit blijft belangrijk

Zowel Verstegen als Schuiteman en Meerwijk blijven onder eigen naam opereren. Koen Hoogendoorn, partner bij Verstegen, geeft aan: ''De eigen identiteit, autonomie en cultuur van de drie partijen blijven gewaarborgd. De bestuurssamenstelling en de dienstverlening van de afzonderlijke kantoren blijven ook gelijk. Waar mogelijk zullen we op termijn gebruikmaken van elkaars aanvullende dienstenaanbod.''

Samenwerking in nieuw platform Unia

De samenwerking wordt gerealiseerd binnen het nieuwe platform Unia, een unie van samenwerkende accountants en adviseurs, en ondersteund door investeerder Capital A. Jorrit Koops, partner bij Schuiteman licht toe: ''Capital A verwerft een minderheidsbelang, wat uniek is in deze markt. Op deze manier blijven we als kantoren dus autonoom. Capital A sluit goed aan bij het karakter van de gewenste samenwerking en ziet de mogelijkheden voor gezamenlijke groei. De ambitie is dan ook om als platform de komende tijd verder te groeien, samen met diverse andere partijen.''

Het bestuur van Unia wordt gevormd door Jorrit Koops, partner bij Schuiteman, en Koen Hoogendoorn, partner bij Verstegen.