Horeca
De horeca heeft het zwaar: huurverhogingen, hogere inkoopprijzen, hogere lonen, een gestegen energierekening, personeelstekorten en belastingschulden uit de coronatijd die moeten worden terugbetaald. Hogere kosten zorgen voor meer margedruk en de verwachte prijsstijgingen zullen dat naar verwachting niet kunnen opvangen.
Voor de continuïteit is het van belang dat horecaondernemers keuzes maken. Welke klanten willen zij bedienen en welke behoeften passen daarbij? En hoe kunnen zij in die behoeften voorzien? Ook op de extreem krappe arbeidsmarkt is onderscheidend vermogen – en dus een sterk werkgeversmerk – onmisbaar.
Publicaties
Het SRA-BiZ Sectorrapport Branches in Zicht geeft uniek inzicht in de actuele financiële trends en verwachtingen per branche. Elk jaar worden de uitkomsten – de eerste harde cijfers over het afgelopen jaar - gepubliceerd op de voorpagina van het Financieele Dagblad. In de branchesignaleringen worden advieskansen en specifieke vraagstukken voor de branche uitgelicht.
- SRA-BiZ Sectorrapport: Branches in Zicht 2023 (13 juli 2023)
- Branchepersbericht: Zeer sterke winst- en omzetgroei voor de horeca in 2022 (13 juli 2023)
- Branchesignalering: Horeca: visie op 2022 (8 februari 2022)
- Branchesignalering Horeca: ondernemen in zwaar weer en de toepassing van de WHOA (24 maart 2021)
Horeca en duurzaamheid
De horeca moet als branche inspelen op duurzame trends, bijvoorbeeld ten aanzien van voeding en gezondheid. Tegelijkertijd moeten ondernemers rekening houden met de gevolgen van het Klimaatakkoord. Denk aan het verplichte Energielabel C, het verbod op wegwerpplastic en het tegengaan van verspilling. Wat betekent dat voor uw advisering?
Bijeenkomsten
Ontwikkeling en verdieping van branchekennis vindt plaats tijdens SRA-Branchegroepen, cursussen, de BiZ-Kennisdag en kringen.
Nieuws
Dagelijks worden in de SRA-Nieuwsbank (alleen beschikbaar voor Nieuwsbank-abonnees) advieswijzers, (branche)nieuws en nieuwsbrieven geplaatst voor uw klanten in de horecabranche.
Vaktechniek
BiZ-data geven inzicht in brancherisico’s en worden daarom toegepast in de fiscale- en samenstelpraktijk. Onder meer in de werkprogramma’s.
BiZ-data worden ook gebruikt bij de berekening van het risicoprofiel door middel van rating. Voor BiZ-abonnees is deze brancherating een integraal onderdeel van de benchmarkrapportage.
CAO's
Contact
Neem voor meer informatie contact op met:
Leonie Derksen
Kennismanager
T 030 656 60 60
E lderksen@sra.nl