Sla menu over
Kwaliteit die verbindt

Branchegroep Horeca 2024

Voor adviseurs met een passie voor horeca
De ontwikkeling van branchekennis begint met het delen van data, kennis, trends, ontwikkelingen en casuïstiek over de branche. U doet (verdere) kennis op van de betreffende branche, maar brengt zelf ook ervaringen en vraagstukken uit de praktijk in. We vergaderen vier keer per jaar met de deelnemers én met experts uit het netwerk. De deelnemers beoordelen de groep als (zeer) goed

Overzicht

Bestemd voor

Accountant vennoot/medewerker, Mkb-adviseur

Leerdoelen

Overall leerdoel:
Op de hoogte blijven van de belangrijkste branche-ontwikkelingen en adviesthema’s en dit kunnen toepassen in de accountantsadviespraktijk.

  • Belangrijkste adviesthema’s en vraagstukken in de branche te identificeren.
  • Branchekennis te ontwikkelen en verdiepen op basis van data, presentaties en casuïstiek.
  • Om unieke branchekennis te vertalen in toegevoegde waarde voor mijn klant.

Inhoud

De ontwikkeling van branchekennis begint met het delen van data, kennis, trends, ontwikkelingen en casuïstiek over de branche. U doet (verdere) kennis op van de betreffende branche, maar brengt zelf ook ervaringen en vraagstukken uit de praktijk in. We vergaderen vier keer per jaar met de deelnemers én met experts uit het netwerk. De deelnemers beoordelen de groep als (zeer) goed. Met de individuele passie en betrokkenheid én de gebundelde klantenkennis van SRA-kantoren samen, ontstaat een schat aan kennis en informatie over de mkb-ondernemer en zijn omgeving. De focus ligt op hotels en restaurants.

  • Trends, ontwikkelingen en strategische thema’s in de branche
  • Data-analyse uit het BIZ-benchmarkplatform
  • Adviesonderwerpen en specifieke branchekennis
  • Interessant netwerk (deelnemers en stakeholders in de branche)

Het overleg staat uitsluitend open voor de adviseur met veel kennis van en ervaring in de horeca. Voor een maximaal rendement is het noodzakelijk dat de vaste deelnemers ervaringen en vraagstukken uit de praktijk inbrengen. Tevens wordt van de deelnemers een gedegen voorbereiding verwacht en uiteraard de aanwezigheid bij de bijeenkomsten.

De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.00 uur) en zijn alleen toegankelijk voor leden van deze branchegroep. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

  • U doet (verdere) kennis op van de betreffende branche;
  • u bent verzekerd van deelname aan de vier bijeenkomsten;
  • u heeft invloed op de keuze van de thema's en de te behandelen stof;
  • u investeert totaal 8 PE-uren (RA/AA) en verdient 8 PE-punten (RB).*

* Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw kennis/vakbekwaamheid op peil te houden. Het deelnemen aan deze Branchegroep past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor het seizoen 2024 (vier bijeenkomsten) € 460,- oftewel € 150,- per bijeenkomst. De bijeenkomsten van de branche-expertgroepen worden doorgaans gehouden op het SRA-Kantoor in Utrecht.

De gewenste omvang van dit overlegorgaan is circa 12 á 15 deelnemers. Dus bent u geïnteresseerd, wees er dan snel bij. U kunt zich direct aanmelden via deze site.

Locatie & Datum

Datum & tijd
Cursuscode
FVEX38218
Beschikbaar

Programma

26 maart 2024 - Arnoud Griffioen over ‘menu engineering’ en data in de horeca
Met toenemende inkoop-, personeels- en huurkosten, die niet volledig worden doorbelast in de prijzen, is sturen op data een kans. Arnoud Griffioen, CFO Odyssey Hotel Group, neemt de SRA-branchegroep Horeca mee in de wereld van data en ondernemerschap.

SRA Utrecht (16.00-18.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur met aansluitende borrel)

 

07 mei 2024
Financiering en kostenontwikkeling. Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & RecreatieBedrijven / RaboResearch

SRA Utrecht (15.30-17.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur met aansluitende borrel)

 

12 september 2024: 
SRA Utrecht (16.00-18.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur met aansluitende borrel)

 

14 november 2024: 
SRA Utrecht (16.00-18.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur met aansluitende borrel)

 

Contact

Leonie Derksen

Leonie Derksen

Kennisregisseur duurzaamheid