Sla menu over
Kwaliteit die verbindt

BTW, horeca en recreatiesector

Minimaliseer btw-risico's en benut kansen
De btw-regels in de horeca zijn complex en leiden vaak tot fouten bij berekeningen, facturatie en btw-aftrek. De Belastingdienst richt zich bij btw-controles in de horeca op kasgeldtransacties, tarieftoepassingen (9% of 21%) en btw op arrangementen en statiegeld. Tijdens deze cursus leert u risico’s bij btw-controles te herkennen, fouten te voorkomen en de btw-verhoging naar 21% inclusief de overgangsregeling soepel door te voeren. Met praktische inzichten ondersteunt u horecaondernemers optimaal bij complexe btw-aangelegenheden.

Overzicht

Bestemd voor

Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker

Leerdoelen

Ik ben in staat om:

  • De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van btw en horeca toe te passen.

Inhoud

Tijdens de cursus BTW, horeca en recreatie behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Inzicht in btw-risico's en valkuilen binnen de horeca, zoals margekillers en kasgeldtransacties
  • Correcte toepassing van het btw-tarief (9% of 21%) en factuurverplichtingen
  • Specifieke btw-regels voor buurthuizen en vakantieaccommodatie
  • Toepassing van VIDA, DAC 7 en de reisbureauregeling in de praktijk
  • Praktische tips om btw-controles soepel te laten verlopen

Docent(en)

Carola van Vilsteren

mr. Carola van Vilsteren

mr. Carola van Vilsteren is btw-adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

Contact

Marjolein van der Poel

Marjolein van der Poel

Projectmanager Educatie
Team Incompany

Incompany? Informeer naar de mogelijkheden