Simulatie prognose (praktijkopleiding)
Overzicht
Trainee
Ik ben in staat om:
- Een prognose te onderzoeken en te rapporteren over toekomstige financiële informatie.
- Specifieke regelgeving die geldt bij het verstrekken van een prognoseverklaring toe te passen.
Inhoud
Zit je in jaar 3 van de praktijkopleiding MKB of Assurance en kun je niet aan al je overige assurance-uren voldoen? Vul deze dan in met een simulatie prognose.
Bij deelname aan de simulatie Prognose wordt er vanuit gegaan dat het trainingsprogramma van jaar 1 en 2 gevolgd is, waaronder de trainingen (of een vergelijkbare training bij een andere aanbieder): Effectief communiceren voor trainees en Professioneel presenteren voor trainees.
Tijdens de simulatie doorloop je alle stappen die er komen kijken bij het onderzoeken van en het rapporteren over toekomstgerichte financiele informatie. Je maakt kennis met de specifieke regelgeving die er geldt bij het verstrekken van een prognoseverklaring.
De simulatie prognose bestaat uit vier dagen: een begeleidingsdag vooraf, tweede dagen simulatie en een begeleidingsdag achteraf. De begeleidingsdag achteraf vindt enkele weken na de simulatie plaats. Op deze dag staan de verschillende rapportages en dilemma's centraal. De rode draad is steeds de koppeling tussen theorie en praktijk. Je krijgt dus een volledig en levensecht beeld van een échte overige assurance-opdracht in de mkb-praktijk!
- Aandachtspunten bij opdrachtaanvaarding
- In welke mate kun je steunen op historische cijfers?
- Cijferanalyses bij prognose
- Benchmarkgegevens gericht inzetten
- Wanneer heb je voldoende werkzaamheden verricht?
- Schattingen en hypotheses beoordelen
- Vastleggen van bevindingen
Ingangseisen
Je moet er als trainee wel op letten dat er ingangseisen gelden. Tot de simulaties op niveau van startbekwame accountant (jaar 3) worden uitsluitend trainees toegelaten die voor aanvang van de eerste dag van de simulatie door hun stagebureau tot het derde jaar van de praktijkopleiding zijn toegelaten. Tevens moet je de vakgebieden Audit & Assurance, Internal Control / Accounting Information Systems en Financial Accounting in de theoretische opleiding afgerond hebben. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven en, mits noodzakelijk als je toch niet aan de ingangseisen voldoet, je inschrijving nog 14 dagen voor aanvang kosteloos annuleren.
Let op: de ledenkorting van SRA geldt ook voor studenten en adviesabonnees van Full•Finance.
Bij de simulaties op het niveau van startbekwame accountant moet het 'vierogenprincipe' worden toegepast. Na de eerste beoordeling door de docent moet een 2e beoordeling worden gedaan. De kosten hiervoor worden apart in rekening gebracht. De extra kosten voor deze tweede beoordeling bedragen € 250,- per beoordeling (excl. btw).
Locatie & Datum
Dinsdag 25 maart 2025 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 26 maart 2025 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 23 april 2025 van 09:00 uur tot 18:00 uur
Dinsdag 4 november 2025 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 5 november 2025 van 09:00 uur tot 18:00 uur,
Woensdag 3 december 2025 van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Docent(en)
Martijn Kriek RA/AA
Martijn Kriek RA/AA is consultant ict en docent bij Full Finance.
Drs. Dirk van der Bij RA/RB
Drs. Dirk van der Bij RA/RB is accountant bij Miedema Accountants, voorzitter van het SRA Stagebureau, docent Accountancy aan NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, referaatbegeleider bij SRA, examinator bij NBA, en voorzitter van de klachtencommissie NBA en het AC Scholenoverleg.
Ervaringen
"Zeer tevreden over deze cursus! Niveau is goed, begeleiding goed. Aanbeveling voor mede trainees."